Renard houdt vast aan FCO Dijon's Fouad Chafik in voorselectie

marokko
0
8 mrt '18
Gedebuteerd onder bondscoach Badou Zaki (red. 1-0 winst Libië, 2015), kan ook Fouad Chafik uitkijken op een mogelijke definitieve oproep voor de 2 oefeninterlands van eind deze maand. De rechtsback van FCO Dijon, wat tegenwoordig op het hoogste niveau in Frankrijk acteert, maakt deel uit van de voorselectie van bondscoach Hervé Renard.

Een hele grote rol van betekenis heeft de inmiddels 31-jarige Fouad Chafik niet gespeeld in de kwalificatiereeks voor het WK, wel lijkt Renard vast te blijven houden aan de 9-voudig international. Chafik kan net zoals enkele andere collega-internationals, wier naam de afgelopen dagen uitlekte via diverse kanalen, uitkijken op speelminuten tijdens de 2 oefeninterlands die de selectie binnenkort te wachten staan. Het Franse medium Le Bien Public maakte gistermiddag melding van zijn oproep. 

De laatste keer dat de back binnen de lijnen kwam voor Marokko was in de oefeninterland tegen Zuid-Korea (red. 3-0 winst). In het nog lopende seizoen kwam Chafik tot nu toe 16 keer aan zet in de Ligue 1 namens zijn werkgever, tijdens deze optredens was hij goed voor 2 assists. 

Photocredit: CAF 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
fouad chafik
wk 2018
herve renard
fco dijon
voorselectie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?