Barkok twijfelt sterk over een interlandcarrière bij Duitsland óf Marokko

sport
3
8 mrt '18
Waar de ene (potentiële) international openlijk zijn verlangen uitspreekt om het rood en groen van Marokko te verdedigen, parkeert Eintracht Frankfurt's Aymen Barkok bewust zijn definitieve interlandkeuze nog even.
De 19-jarige middenvelder die op het moment uitkomt voor Jong Duitsland zou bij een eventuele confrontatie tussen de Leeuwen v/d Atlas en Duitsland aankomende zomer het liefst de 'beste ploeg' zien winnen. Tegenover het Duitse medium FNP.de geeft hij aan momenteel nog niet na te denken over een definitieve interlandkeuze: ''Mijn ouders zijn Marokkaans, vanuit dat oogpunt zou het mooi zijn om voor Marokko uit te komen. Maar nu ontwikkel ik mezelf nog bij de Duitse vertegenwoordigende jeugdelftallen, wat er daarna gaat gebeuren daar houd ik me nu nog niet echt mee bezig.''

Na in 2013 over te zijn gekomen van de Duitse laagvlieger Kickers Offenbach wist Barkok in slechts 3 jaar tijd via de jeugdopleiding vaste aansluiting te vinden bij het eerste van de Bundesliga-formatie. In de 2 jaar dat hij bij de A-selectie zit stond de aanvallende middenvelder 36 keer op het wedstrijdformulier van een officieel duel van zijn club. In zowel de competitie als in wedstrijden voor de DFB Pokal kwam Barkok tot 2 doelpunten en 3 assists (seizoen 2016/2017 en 2017/2018). 

Photocredit: UEFA
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
aymen barkok
wk 2018
eintracht frankfurt
interlandcarrière
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ridouan taghi
sri lanka
nabil b
aanslagen
colombo
said razzouki
botolapro
handgranaat
militaire
amsterdam
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso