Laftit presenteert de Marokkaanse contraterrorisme-strategie in Algiers

marokko
0
9 mrt '18
Met name de terugkeer van strijders naar hun land van herkomst zorgt voor nieuwe uitdagingen.

Minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit presenteerde woensdag 7 maart in Algiers, Algerije, de contraterrorisme-strategie van het Marokkaanse Koninkrijk.

  Tijdens de 35e 'Raad van Arabische Ministers van Binnenlandse Zaken' zei Laftit dat deze strategie, die de juridische, sociale en religieuze dimensies combineert, ook een aanpak omvat om extremisme in gevangenissen tegen te gaan. Dit wordt gedaan middels programma's die bepaalde personen moeten volgen die in terrorisme gerelateerde zaken worden vervolgd. Het doel daarvan is om hun re-integratie in de samenleving te vergemakkelijken.

De terroristische dreiging die zich in nieuwe vormen manifesteert, legt de Arabische landen nieuwe uitdagingen op. In het bijzonder door de terugkeer van strijders, die militaire ervaring hebben opgedaan, naar hun land van herkomst, benadrukte hij. Verder gaf hij te kennen dat geavanceerde middelen beschikbaar zijn om de verplaatsingen van strijders tussen nationale grenzen te monitoren, meldt Medias24.

© Redactie 2018
marokko
contraterrorisme-strategie
laftit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?