Bergwijn: 'Wat ik nu allemaal doe, doe ik voor Abdelhak'

marokko
0
9 mrt '18
Als teamgenoot bij zowel de jeugdelftallen van Oranje als in (gedeeltelijk) de jeugdopleiding van Ajax, koestert PSV'er Steven Bergwijn nog altijd mooie herinneringen aan zijn jeugdvriend Abdelhak Nouri.

Waar de familie van Abdelhak Nouri het dagelijkse leed met zich mee moet dragen, leven verder ook nog heel veel oude teamgenoten van de middenvelder van Ajax mee met hun collega en vriend. Zo ook PSV basisspeler Steven Bergwijn, de 20-jarige linksbuiten doorliep samen met Nouri een gedeelte van de jeugdopleiding van de Amsterdammers voordat hij in 2011 de overstap maakte naar PSV. In gesprek met de Volkskrant komt ook de verschrikkelijke gebeurtenis ter sprake waar zijn vriend de mogelijk blijvende gevolgen van moest ondervinden. 

''Ik denk nog dagelijks aan hem''
Bergwijn kan het nog maar moeilijk geloven: ''Het was heel moeilijk en zal altijd iets moeilijks blijven. Ik denk nog steeds dagelijks aan hem. Abderrahim zegt tegen me: we moeten doorgaan, dat is wat Appie wil. Appie heeft altijd in me geloofd, ook toen ik wegging bij Ajax. We speelden daarna samen in de jeugdteams van Oranje, zagen elkaar heel veel. Ik ben opgegroeid bij die familie. Wat ik nu allemaal doe, doe ik voor hem.''

Het laatste officiële bericht wat we over de Ajax-middenvelder hebben kunnen vernemen stemt de burger verre van gerust, Ajax zou mogelijk fouten hebben gemaakt op het moment van reanimatie. Ook zou de familie niet ingelicht zijn over de hartafwijking die jaren geleden al bij de speler geconstateerd was, hierop besloten zijn naasten een letselschadeadvocaat in de arm te nemen om de onderste steen boven te krijgen. 

Photocredit: Omroep Brabant (YouTube)

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
abdelhak nouri
steven bergwijn
ajax
psv
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?