Eto'o: 'Carcela-Gonzalez deed me denken aan Messi'

marokko
4
9 mrt '18
De terugkeer van Mehdi Carcela-Gonzalez bij Standard Luik lijkt z'n vruchten af te werpen, de club doet het sinds de komst van de Marokkaans-international naar behoren.

Iets wat ook oud-ploeggenoot Samuel Eto'o is opgevallen, de ex-speler van onder andere Real Madrid en FC Barcelona trok onlangs een wel heel opmerkelijke vergelijking over de 28-jarige rechtsbuiten.

Standard Luik versterkte zich afgelopen transferperiode met 'verloren zoon' Mehdi Carcela-Gonzalez, de aanvaller werd voor de rest van het lopende seizoen overgenomen van zijn contractclub Granada CF. In het huurcontract is met de Spaanse tweededivisionist een optie tot koop overeengekomen. Met zijn huidige prestaties in het achterhoofd is het heel goed mogelijk dat Standard Luik die optie komende zomer gaat lichten.

In de 5 duels die hij tot nu toe afwerkte voor de Jupiler Pro League-formatie kwam de 17-voudig international tot 2 doelpunten en 1 assist. Overall heeft men bij Standard kunnen constateren dat het teamspel beter is gaan lopen sinds dat men zich heeft versterkt met Carcela-Gonzalez. Ook van buiten de club en de Belgische media kan de speler rekenen op lof, zo ook van oud-ploeggenoot Samuel Eto'o.  

''Heeft net als Messi het vermogen om een tegenstander op techniek volledig uit te schakelen''
Zowel Eto'o als Carcela-Gonzalez stonden tussen 2011 en 2013 onder contract bij het toen kapitaalkrachtige Anzhi. In zijn periode in Rusland had de 118-voudig international van Kameroen veel aan zijn medespeler, zo tekent hij op tegenover het Belgische medium Sport/Foot Magazine: ''Ik heb in mijn carrière met veel grote spelers op het veld gestaan, Mehdi is één van die spelers die over flink wat kwaliteit beschikt. Met name in de één tegen één spelsituaties, hij heeft het vermogen om een tegenstander op techniek volledig uit te schakelen. In dat opzicht doet hij me erg denken aan Lionel Messi.''

Photocredit: EPA

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
samuel eto'o
mehdi carcela-gonzalez
anzhi
lionel messi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?