Blatter herhaalt support Marokko: 'WK in meerdere landen is een nachtmerrie'

marokko
2
10 mrt '18
En weer laat de gepensioneerde voetbalbestuurder van zich horen, dit keer onderstreept hij nog maar eens hoe 'verschrikkelijk' een WK wat gehouden wordt in meerdere landen (concurrentie Marokko) kan zijn.

Tegenover de BBC liet voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter nog maar eens blijken waarom Marokko de grootste kanshebber moet en zal zijn voor het nog te organiseren WK van 2026. De inmiddels 82 jaar oude voetbalbestuurder gaat terug in de tijd, Blatter heeft geen goed woord over voor het meest recente WK wat door meerdere landen op poten werd gezet. De organisatie van de editie van 2002 viel ten dele van Japan en Zuid-Korea, ''een nachtmerrie'' aldus Blatter. 

''Na Japan en Zuid-Korea hebben we ons voorgenomen om de voorkeur te geven aan slechts één organiserend land''
Dit vertelt de door de voetbalwereld uitgekotste preses tegenover de BBC: ''Als Marokko in staat is dit WK (48 deelnemers) te organiseren dan moeten zij gekozen worden. Na de gezamenlijke organisatie van Japan en Zuid-Korea zijn we tot de conclusie gekomen dat het een verschrikking was. We hebben ons toen voorgenomen altijd de voorkeur te geven aan een kandidaat die alleen de uitdaging aangaat.''

Voor nu lijkt Marokko de grootste kanshebber, de Marokkaanse voetbalbond en het organiserend comité kunnen vanzelfsprekend rekenen op de steun van de Afrikaanse voetbalbond CAF en nagenoeg alle Afrikaanse landen. Ook wordt Marokko, vanuit praktisch oogpunt (connectie met Europa, binnenlandse reistijden en tijdzone) door vele analisten en deskundigen in de wereld gezien als de meest gunstige kandidaat om mee in zee te gaan. Medio juni zal de beslissing vallen, vlak voordat er wordt afgetrapt in Rusland zal er gedurende een FIFA-congres door alle voetballanden worden gestemd voor de organisator van de eindronde van 2026. 

Photocredit: HIBA Press

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
sepp blatter
wk 2026
fifa
joint-bid
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi