Pegida zet kruizen op grond moskee Enschede

algemeen
89
11 mrt '18
Leden van de anti-islambeweging Pegida hebben in Enschede opnieuw geprotesteerd tegen de bouw van een moskee.

Op een filmpje dat de organisatie op Twitter en Facebook plaatste is te zien dat er op het bouwterrein een aantal witte kruizen is geplaatst. De kruizen staan voor de mensen die zijn vermoord, zo stelt een stem onder het filmpje, tijdens aanslagen in Manchester, Brussel, Londen, Barcelona, Stockholm, Berlijn, Parijs. "Hier ziet u waartoe de islam in staat is'', zegt de stem.

De gemeente heeft de kruizen inmiddels verwijderd. Een woordvoerder zegt dat de grond eigendom is van de gemeente. Meer wil hij er niet over kwijt. "Alles wat we zeggen is koren op de molen van deze organisatie.''

In november protesteerde de organisatie ook al tegen de komst van de moskee. Op een filmpje dat de organisatie toen plaatste was te zien dat iemand in een donker gewaad op het toekomstige bouwterrein een houten kruis besmeurt, naar verluidt met varkensbloed. Burgemeester Onno van Veldhuizen noemde de actie toen "walgelijk". Hij noemde de beelden "Ku Klux Klan-achtig". "Als je zo tekeer gaat met een kruis in de vroege ochtend, krijg ik die associatie."

© Redactie 2018
moskee
anti-islambeweging
pegida
kruizen
enschede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi