Souss-regio: Seriemoordenaar gearresteerd dankzij DNA-sporen

buitenland
0
12 mrt 10:35
Zaterdagavond werd een man gearresteerd waarvan men dit keer zeker is dat het de dader is, dankzij DNA-sporen.
De Nationale Criminele Politiebrigade, in nauwe coördinatie en in samenwerking met de brigades van de gerechtelijke politie van Agadir en Inzegane, heeft zaterdagavond een persoon gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moorden op acht daklozen, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) vandaag in een verklaring.

Afgelopen woensdag werd ook al een man opgepakt, maar dit bleek uiteindelijk niet de dader te zijn.

Het veldonderzoek, ondersteund door technische en wetenschappelijke expertise, resulteerde in de arrestatie van de hoofdverdachte, zelf een dakloze, nadat genetische expertise aantoonde dat een staal van zijn DNA overeenkwam met de aangetroffen sporen op de plaats delict van twee moorden in Agadir en Inezgane.

De verdachte, 29 jaar oud, is in hechtenis genomen ter beschikking van het onderzoek dat wordt uitgevoerd onder toezicht van het bevoegde parket. DGSN wijst erop dat zij in coördinatie met de Koninklijke Gendarmerie bezig zijn met het identificeren van vergelijkbare misdaden gepleegd middels dezelfde handelswijze en waarbij de beklaagde mogelijk betrokken is.

Photocredit: Goud.ma
marokko
souss
seriemoordernaar
daklozen
dna
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
oezbekistan
pvv
oefeninterland
syrië
brand
mouhssine moutouali
servië
verkiezing
gevangenis
haatpropaganda
atlasleeuwen
casablanca
wk 2018
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
frmf
daesh
agadir
politie
amsterdam