Agadir: Jeugdafdeling PJD woedend over afspelen van het Israëlische volkslied (video)

marokko
27
12 mrt '18
Het volkslied van Israël werd gespeeld op het International Judo Toernooi in Agadir.

De jeugdafdeling van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) reageerde woedend op het afspelen van het Israëlische volkslied op het International Judo Toernooi in Marokko.

Het toernooi vond dit weekend plaats in Agadir. Op zaterdag 10 maart werd de "Hatikwa", het Israëlische volkslied, afgespeeld na de overwinning van de Israëlische judoka Timna Nelson-Levy.

In een verklaring van de jeugdafdeling, die dezelfde dag nog werd uitgegeven, omschrijven zij het hijsen van de Israëlische vlag (en het daarbij afspelen van het volkslied) op het toernooi als "een provocerende normalisering van de gevoelens van Marokkanen". De verklaring roept ook op tot "de onmiddellijke uitzetting van vertegenwoordigers van de criminele zionistische staat" uit Marokko, en "de vervolging van degenen die de ontheiliging van het nationale grondgebied hebben toegestaan".

De jongeren van de PJD riepen bij deze gelegenheid het Parlement op om "onmiddellijk een wet vrij te geven die de normalisering van de betrekkingen strafbaar stelt".

YouTube link

Videocredit: Tanja7

© Redactie 2018
marokko
agadir
pjd
woedend
israëlisch
volkslied
judo
toernooi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?