Astrid Holleeder: hard bewijs tegen broer

algemeen
0
12 mrt 15:04
Astrid Holleeder gaat ervan uit hard bewijs te hebben dat haar broer Willem rechtstreeks in verband brengt met de onderwereldmoorden waarvan hij wordt beschuldigd.
Dit bleek tijdens haar verhoor door de rechtbank. Volgens Astrid heeft zij opnamen teruggevonden die zijn gemaakt ten tijde van liquidatieproces Passage. Op de geluidsband zegt haar broer "dat hij zo bang is dat Dino gaat praten", aldus Astrid. Dino Soerel klapte uiteindelijk niet uit de school. Maar hij kreeg van het hof levenslang omdat hij opdracht gaf voor twee moorden. Bij een ervan noemde het hof Willem Holleeder, die in het Passageproces niet terechtstond - als medeopdrachtgever.

Voor de rechtbank moest Astrid huilen toen ze de opname ter sprake bracht. Op de vraag van de rechter waarom ze emotioneel werd, gaf ze doelend op haar broer aan "dat hij nu weet dat het voor hem gewoon klaar is".

Verbolgen

Sander Janssen, advocaat van Willem Holleeder, reageerde verbolgen toen hij hoorde van de voor zijn cliënt belastende opnamen, die Astrid niet lang geleden zou hebben teruggevonden bij een verhuizing. Volgens hem is meerdere malen verzekerd dat er geen andere gespreksopnamen waren dan degene die al bekend waren en die - zo verklaarde hij op de eerste dag van het proces - geen direct bewijs tegen Holleeder bevatten.

Janssen noemde het verhaal dat de tapes "ineens zijn opgedoken bij een verhuizing" moeilijk te geloven. "De opnamen hebben maandenlang het nieuws beheerst." Hij eiste opheldering bij de rechtbank. Zo wil hij weten welke opnamen bij het OM zijn aangeleverd, wanneer en hoe lang het OM al weet dat er andere opnamen zijn en wat het OM er mee van plan is.

De aanklagers reageren later in de middag op de vragen.
© ANP 2018
astrid holleeder
bewijs
onderwereldmoorden
willem
rechtbank
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam