Safi: Twee gendarmes in de gevangenis voor oplichting en verduistering

buitenland
0
13 mrt 19:04
De gendarmes verduisterden geld wat bedoeld was voor sociale woningbouw.
Generaal Mohamed Haramou haalt een bezem door de gelederen van de Koninklijke Gendarmerie. Nadat hij vorige week verscheidene generaals heeft gesanctioneerd voor wangedrag, besloot hij twee gendarmes op te sluiten in de gevangenis van Tamesna (regio Rabat).

Generaal Mohamed Haramou werd enkele maanden geleden door Koning Mohammed VI aangewezen als de opvolger van generaal Hosni Benslimane. De krant Al Akhbar schrijft vandaag dat generaal Mohamed Haramou besloot om de twee gendarmes, werkzaam in de regio Safi, te arresteren vanwege hun betrokkenheid bij oplichting en verduistering binnen de Koninklijke Gendarmerie.

Eén van de twee gendarmes was de chauffeur van kolonel Houssine Kaamouz, terwijl de ander verantwoordelijk was voor het management van sociale woningbouw in Safi. Beide zijn vastgezet in afwachting van het verdere onderzoek.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zouden zij naar verluidt geld hebben verduisterd dat door de Koninklijke Gendarmerie was toegewezen aan de begroting voor het creëren van sociale woningbouw. Het geld werd daarentegen gebruikt voor de bouw van een vier verdiepingen tellend gebouw in het Al Hanae-district in de stad Safi, schrijft Al Akhbar.
© Redactie 2018
marokko
safi
oplichting
gendarmes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
migratie
toeristen
belgie
adila
imlil
caf
liquidaties
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam