Zoeloe-koning pleit voor versterking van de betrekkingen tussen Marokko en Zuid-Afrika

buitenland
2
13 mrt 21:03
Koning Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu is op bezoek in Marokko.
Koning Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu, de traditionele koning van de Zoeloes en de meest invloedrijke traditionele leider in Zuid-Afrika, pleitte in een interview met het Marokkaanse persbureau MAP voor het versterken van de betrekkingen tussen zijn land en Marokko.

Marokko en Zuid-Afrika bereiden zich voor op een nieuwe fase van hun samenwerking, een samenwerking gebaseerd op het delen van ervaringen tussen twee landen die een hoog ontwikkelingsniveau hebben bereikt, zei Koning Zwelithini. Koning Zwelithini begon dinsdag aan een bezoek aan Marokko, waar hij zal deelnemen aan het World Forum Crans Montana, gepland voor 15-20 maart in de stad Dakhla.

Koning Zwelithini zei dat Marokko en Zuid-Afrika goed gepositioneerd zijn om de basis te leggen voor een solide samenwerking die Afrika als geheel ten goede zal komen.

"We moeten samenwerken om de nieuwe generaties Afrikanen een betere toekomst te bieden", zei hij. Hij riep Rabat en Pretoria daarbij op om hun uitwisselingen op veel belangrijke gebieden, waaronder onderwijs, landbouw en industrie, te versterken.

Technologie en overdracht van vaardigheden is een andere niche waarop beide landen geacht worden samen te werken, zei hij.

"We leven in een tijdperk van aanzienlijke verandering, een tijdperk van grote uitdagingen voor heel Afrika", zei de Zoeloe-koning, benadrukkend dat het continent ontwikkeling behoeft.

Samenwerking en economische integratie blijven de sleutel tot de toekomst van Afrika, aldus Koning Zwelithini, die erop aandrong dat zijn land en Marokko zich voorbereiden op het starten van een nieuw hoofdstuk in hun relatie.

"Ik verlaat Marokko met een boodschap van vriendschap tussen de Zuid-Afrikanen en het Marokkaanse volk."
© Redactie 2018
marokko
zuid-afrika
zoeloe
koning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
staatsliedenbuurt
migratie
toeristen
belgie
adila
imlil
caf
liquidaties
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam