Marokko streeft naar het behoud van archeologische erfgoedlocaties

marokko
3
14 mrt '18
Het 'National Rock Heritage Park' in Marokko heeft met succes meer dan 400 nieuwe archeologische erfgoedlocaties verspreid over het land geïdentificeerd.

Met het doel het erfgoed van Marokko te bestuderen, documenteren en beschermen, zal het 'National Rock Heritage Park' meer wetenschappelijke en archeologische onderzoeksprogramma's opzetten, aldus een verklaring van het ministerie van Cultuur.

Het 'National Rock Heritage Park' heeft ook bijgedragen aan de oprichting van opgravingsprogramma's in de gebieden van Tata, Tan Tan, Al-Haouz, Aousserd en andere Marokkaanse regio's. Bovendien werkt het aan het beschermen van rotstekeningen tegen plundering en vernietiging in zuidelijke regio's.

De verklaring voegde daaraan toe dat het ministerie een Provinciaal Centrum voor het behoud en de interpretatie van rotstekeningen heeft opgezet in Tata, een provincie in het zuidwesten van Marokko.

Onlangs heeft het ministerie een wetsvoorstel gepromoot dat de bescherming en het behoud van het enorme culturele erfgoed van Marokko aanzienlijk zou versterken.

Het ministerie belooft een hoger niveau van consistentie in zijn rol van toezichthouder op het behoud van het nationale erfgoed. Bovendien integreert de strategie nieuw erkende internationale concepten van cultureel erfgoed, zei het ministerie tot slot in de verklaring.

© Redactie 2018
marokko
archeologisch
erfgoed
behoud
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?