Enkelvoudig international H'Maidat in België verdacht van gewapende overvallen

sport
7
14 mrt 14:06
De voormalig speler van onder andere FC Twente, AS Roma en Ascoli verkeert momenteel in de handen van justitie.
Een opmerkelijk bericht werd gisteravond naar buiten gebracht door het Belgische Het Laatste Nieuws, de nog maar 22-jarige Ismail H'Maidat zou in hetzelfde land verdacht worden van het plegen van maar liefst 5 gewapende overvallen. Als contractspeler van AS Roma werd de aanvallende middenvelder sinds de zomer ondergebracht bij KVC Westerlo, aan die uitleenbeurt kwam in januari een eind nadat Westerlo de speler in kwestie ontsloeg. Na een reeks van disciplinaire maatregelen besloot men niet meer verder te gaan met de enkelvoudig Marokkaans-international, zo zou hij geregeld niet op zijn komen dagen op de club en meldde hij zich ziek zonder het vertonen van een doktersbrief. 

''Speler is te linken aan maar liefst 5 gewapende overvallen''
Nu blijkt dat H'Maidat zeer waarschijnlijk ook buiten zijn club steken heeft laten vallen. Hij is momenteel in hechtenis gezet en moest medio februari voorkomen bij de raadkamer in Turnhout. Naar wat nu bekend is, is de middenvelder te linken aan 5 van de 7 overvallen die zich de afgelopen periode voordeden in Turnhout en omgeving. 

Een echte clubhopper die het schopte tot een profcontract bij AS Roma
Met zijn nog maar 22 jaar doorliep H'Maidat de jeugdopleiding van verschillende clubs, zo was hij kortstondig actief voor onder andere Crystal Palace, RSC Anderlecht en FC Twente. Het absolute hoogtepunt in zijn nog prille carrière was de overgang naar AS Roma, de Serie A-formatie telde naar verluidt zo'n 3 miljoen euro voor hem neer. Voor deze transfer verdedigde hij de kleuren van tweededivisionist Brescia. 

Debuteren voor het nationale elftal deed H'Maidat onder Hervé Renard, in de vriendschappelijke ontmoeting tegen Canada werd hij beloond met een invalbeurt van 16 minuten (red. 4-0 winst, oktober 2016).

Photocredit: FRMF.ma
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
ismail h'maidat
kvc westerlo
as roma
verdacht
belgië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
marine
overleden
nabilb
noussair mazraoui
bundesliga
frankrijk
uitverkiezing
uefa
schietpartij
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam