Amrabat denkt aan Spelen 2012: 'Respect voor Spanje, maar geen angst'

marokko
0
14 mrt '18
De inmiddels 30-jarige Nordin Amrabat grijpt de partij tegen Spanje (Olympische Spelen 2012) aan als één van de redenen om nooit angst te hebben voor een tegenstander.

In gesprek met het Marokkaanse medium Al Mountakhab blikt Nordin Amrabat vooruit op de krachtmeting met 'La Roja' van komende zomer. De laatste keer dat hij namens Marokko binnen de lijnen stond tegenover de Spanjaarden dateert van 2012, toen was de 40-voudig international met Jong Marokko actief tijdens de Olympische Spelen in Engeland. In een groep met Honduras, Japan en Spanje strandde de ploeg van toenmalig bondscoach Pim Verbeek in de eerste ronde, Japen en Honduras plaatsten zich voor de volgende ronde. 

Op het Old Trafford van Manchester United vormde de ploeg van Verbeek een geduchte tegenstander voor Jong Spanje (red. 0-0). Onder meer FC Barcelona's Jordi Alba had zijn handen vol aan Amrabat, een absolute plaag voor de back van de Spanjaarden.

''Aan de wedstrijd tegen Spanje heb ik mooie herinneringen overgehouden''
De contractspeler van Watford vertelt het volgende over deze voor hem mooie ervaring: ''Heb mooie herinneringen overgehouden aan de wedstrijd tegen Spanje, voor mij één van de wedstrijden waarin ik me ervan bewust werd nooit angst te hebben voor een tegenstander. Respect hebben voor een opponent is een ander verhaal, maar van angst is geen sprake meer. Wie had er destijds nou gedacht dat we een goede wedstrijd gingen neerzetten tegen hen? Het bewijst maar weer eens dat je altijd vertrouwen moet hebben in jezelf.''

Photocredit: Şereftir Seni Sevmek

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
nordin amrabat
deportivo leganes
olympische spelen
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?