Casablanca: Jonge vrouw overleden bij brand veroorzaakt door telefoonoplader

marokko
0
14 mrt '18
Een telefoonoplader heeft maandagavond in Casablanca een brand veroorzaakt waarbij een 26-jarige vrouw om het leven kwam.

Laptop- en telefoonopladers blijven slachtoffers maken in Marokko. Een 26-jarige jonge vrouw stikte gisteren in Casablanca vanwege de rook die vrij kwam bij een brand, veroorzaakt door haar telefoonoplader.

Dit incident is allesbehalve de eerste in zijn soort in Marokko. In China gemaakte opladers zijn zeer gevaarlijk om te gebruiken. Dit soort opladers worden erg warm en kunnen zelfs explosies veroorzaken die op hun beurt een brand veroorzaken.

In de afgelopen maanden zijn er in alle hoeken van het land een flink aantal sterfgevallen door opladers geregistreerd. Gezien de omvang van de situatie, werden door de autoriteiten instructies gegeven om jacht te maken op deze producten van slechte kwaliteit.

"Sinds mei 2017 zijn er nieuwe maatregelen vastgesteld door het ministerie van Handel en Industrie, die bepalen dat de invoer van opladers voor mobiele telefoons onderworpen is aan conformiteitscontrole volgens Marokkaanse normen, pas na de overlegging van een door het ministerie afgegeven certificaat worden deze doorgelaten", specificeert een bron binnen het staatssecretariaat voor buitenlandse handel aan Lefr360.

Dit jaar werd al een boot met 5 ton vervalste opladers verboden om aan te leggen in Tanger. Maar "het probleem blijft met de vervalsers die al op de Marokkaanse markt aanwezig zijn en degenen die illegaal opladers via Sebta en Melilia naar binnen smokkelen", zei dezelfde bron. Hij herinnerde eraan dat gebruikers er ook zelf voor moeten waken een originele oplader aan te schaffen. Bij opladers van 20 dirham kun je er al vanuit gaan dat deze niet origineel zijn.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
brand
telefoonoplader
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?