Essaouira is volgens CNN 1 van de 18 plaatsen die je moet bezoeken dit jaar

buitenland
2
14 mrt '18
De Amerikaanse zender CNN heeft een ranglijst gepubliceerd van de 18 beste bestemmingen om dit jaar te bezoeken.
In deze ranglijst staat het prachtige Essaouira op een mooie en welverdiende negende plaats.

Volgens de Amerikaanse zender is Essaouira een van de oudste steden in Noord-Afrika en benoemd daarbij de oude haven van de stad. Vroeger was Essaouira de belangrijkste haven van Marokko omdat de stad op het eindpunt lag van de karavanen uit Timboektoe.

Zelfs als de meeste toeristen en bezoekers Marrakech, Agadir of Casablanca verkiezen, is Essaouira zeker een omweg waard, vooral omdat het enkele van de beste hotels in Marokko heeft. CNN beveelt de lezers aan de medina en de vestingsmuren van Essaouira te bezoeken.

De medina van Essaouira staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO, mede door de mix van Marokkaanse en Europese stijlen. De oude stad is omgeven door een grote muur met bastions. In tegenstelling tot de medina’s in veel andere Marokkaanse steden is de medina van Essaouira geen groot doolhof, maar een fijne plaats om doorheen te wandelen.

De vestingmuren van Essaouira liggen aan de kant van de Atlantische Oceaan, de muren zijn in de 18e eeuw gebouwd om de haven te beschermen tegen indringers. Dit imposante bastion heeft 19 bronzen kanonnen die staan opgesteld richting de zee.

CNN raadt overigens ook nog aan om een lekker vers visje in de haven van de stad te nuttigen.

Ben jij benieuwd wat Essaouira nog meer te bieden heeft? Neem dan nog eens een kijkje bij ons eerder geplaatste artikel over deze mooie stad: Klik!
© Redactie 2018
marokko
essaouira
cnn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
frankrijk
palestina
israel
duitsland
can2019
houthi
auto
europa
vrijwilligers
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech