Computerbug: De versie van Al Barid Bank

buitenland
0
14 mrt '18
Menig rekeninghouder bij de Al Barid Bank kon zich afgelopen weekend voor heel even miljonair wanen.
Al Barid Bank heeft een verklaring uitgegeven om de computerbug uit te leggen die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag. Deze bug stelde klanten in staat om via pinautomaten meer geld op te nemen dan ze feitelijk op hun bankrekeningen hadden.

Op social media plaatsen rekeninghouders afgelopen weekend al snel bankoverzichten waar enorme bedragen op stonden, variërend van 400.000 dirham tot wel 30 miljoen dirham extra.

In de vrijgegeven verklaring erkent de bank dat een "technisch incident sommige geldautomaten heeft beïnvloed waardoor sommige klanten bedragen konden opnemen die hun saldo overschrijden."

Dezelfde bron verzekert dat door de mobilisatie en de snelheid van de teams van de bank, dit technische incident onmiddellijk werd opgelost. 

Klanten die geld hebben opgenomen die hun saldo overschrijden, werden op zondag via een sms-bericht uitgenodigd om hun situatie zo snel mogelijk te regulariseren en het geld terug te storten. "Een meerderheid van deze klanten heeft de opgenomen bedragen al teruggestort", aldus de verklaring.
© Redactie 2018
marokko
al barid bank
computerbug
miljonair
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
duitsland
israël
syrië
arrestatie
can2019
palestina
marokkanen
saoedi-arabie
donald trump
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech