Klacht tegen Europarlementariër PVV

algemeen
24
15 mrt '18
Het Europees Parlement moet PVV-delegatieleider Marcel de Graaff onmiddellijk straffen voor anti-islamitische uitlatingen, vindt een Italiaanse Europarlementariër.

Cécile Kyenge, medevoorzitter van een parlementaire groep tegen racisme en voor diversiteit, heeft een formele klacht ingediend tegen de Nederlandse politicus.

Zij valt over uitspraken van De Graaff woensdag in het parlement dat moslims Europa zouden terugbrengen naar de Middeleeuwen en de Islam wordt gedefinieerd door ongelijkheid tussen de seksen, polygamie, kindhuwelijken, slavernij en eermoorden. "Zijn toespraak was duidelijk gebaseerd op islamofobe retoriek en is onaanvaardbaar gedrag voor een lid van het parlement’’, schrijft Kyenge aan voorzitter Tajani.

"Gevaarlijk en onverantwoordelijk’’, noemt zij de daden van De Graaff in het licht van aanvallen op moslims in Europa. De strijd tegen intolerantie, racisme en xenofobie is een zaak voor alle Europarlementariërs, aldus Kyenge. Zij hoopt snel te horen wat voor maatregelen er worden getroffen.

Het parlement zou de PVV’er op grond van de huisregels een financiële straf of schorsing kunnen opleggen. De Graaff reageerde nog niet.

© ANP 2018
pvv
anti-islam
islamofobie
europarlementariër
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?