Soap in the making: Renard dreigt met juridische stappen tegen Moutouali

marokko
0
16 mrt '18
Nu blijkt dat Mouhssine Moutouali verkeerd geciteerd is door de journalist van Al Watan, van beschuldiging van corruptie is volgens de tweevoudig international totaal geen sprake.

Een interview met het Qatarese medium Al Watan deed gisteren veel stof opwaaien, de 32-jarige Mouhssine Moutouali zou hierin bondscoach Hervé Renard hebben beschuldigd van vriendjespolitiek en corruptie. Volgens de ex-speler van onder andere Raja Casablanca en Al-Wakrah moet je zaakwaarnemer rechtstreeks in contact staan met de 49-jarige bondscoach wil je in aanmerking kunnen komen voor een oproep. Een interview wat verre van in de smaak viel bij Renard, laatstgenoemde schudde de beschuldiging meteen van zich en dreigt nu zelfs met juridische stappen tegen de speler die al geruime tijd vertoeft in de lucratieve Qatar Stars League competitie. 

''Corruptie komt in zowel mijn vocabulaire als mijn handelen niet voor''
Via zijn officiële kanalen zei Renard onder andere het volgende over het interview van Moutouali met Al Watan: ''In de 10 jaar die ik nu werkzaam ben op dit Afrikaanse continent heb ik geen enkele keer spelers benaderd en geselecteerd op andere gronden dan vanuit het sportieve oogpunt. Ik til heel erg aan mijn integriteit, tot aan het laatste moment in mijn carrière. Moutouali insinueert in het interview met Al Watan dat zowel ik als de spelers die ik selecteer door corruptie verbolgen zouden zijn.''

Renard besluit zijn relaas met: ''Waar ik normaal gesproken dit soort berichten langs me heen laat gaan, vond ik dat ik me er nu wel over uit moest spreken. Na advies behoud ik me het recht om eventuele juridische stappen te gaan nemen tegen de auteur van dit stuk.''

Moutouali krabbelt terug: ''Mijn woorden zijn verdraaid door de auteur''
Na de felle bewoordingen van Renard aan te hebben gehoord nuanceert Moutouali zijn uitspraken tegenover een lokale radiozender. De aanvaller van Al Rayyan geeft te kennen dat de interviewer zijn woorden verdraaid heeft, op een dusdanige wijze dat het erop lijkt dat de international de Franse keuzeheer van corruptie beticht. Wel geeft hij aan dat als Renard juridische stappen wil ondernemen, dat zijn goed recht is. 

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
mouhssine moutouali
hervé renard
beschuldiging
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi