Hakkaoui: Marokkaanse vrouw kan haar nationaliteit binnenkort overdragen aan buitenlandse echtgenoot

marokko
3
16 mrt '18
De minister van Familiezaken zei dat er momenteel gewerkt wordt aan procedures om dit mogelijk te maken.

Marokko werkt momenteel aan procedures die de vrouw in staat stellen haar nationaliteit aan haar echtgenoot over te dragen. Dit verklaarde de Marokkaanse minister van Familiezaken, Bassima Hakkaoui, donderdag 15 maart bij de VN.  "Geen enkel kind in Marokko leeft in een situatie van stateloosheid", zei ze tijdens een vergadering georganiseerd in de marge van de 62e VN Commissie betreffende de Status van Vrouwen (CSW62).

Sinds de goedkeuring van de wet betreffende nationaliteit in 2007, hebben meer dan 33.500 kinderen van een Marokkaanse moeder en een buitenlandse vader met terugwerkende kracht de Marokkaanse nationaliteit verkregen. De minister zei dat de Marokkaanse nationaliteit ook wordt toegekend aan kinderen van onbekende ouders en kinderen waarvoor wordt gezorgd in Marokko, meldt Medias24.

In december 2017 werd een wetsvoorstel ingediend door zes partijen (PJD, RNI, UC, PPS, USFP en MP) in de Tweede Kamer om buitenlandse echtgenoten de kans te bieden de Marokkaanse nationaliteit te verwerven.

© Redactie 2018
marokko
nationaliteit
echtgenoot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi