Anti-terrorisme training in Marokkaanse gevangenissen

marokko
0
17 mrt '18
Tweeëntwintig regionale trainers zullen in de strijd tegen extremisme training geven in Marokkaanse gevangenissen.

De regionale trainers zijn opgeleid als onderdeel van het samenwerkingsprogramma "Bestrijding van gewelddadig extremisme in gevangenissen" tussen de Algemene Delegatie voor Gevangenisadministratie en Rehabilitatie (DGAPR) en het Wereldcentrum voor coöperatieve veiligheid (GCCS).  

Dit trainingsprogramma in de strijd tegen radicalisering richt zich tot 78 penitentiaire instellingen, onder de 10 regionale directoraten, schrijft Medias24.

Het doel is het bewustmaken van het gevangenispersoneel van de noodzaak om gewelddadig extremisme in gevangenissen te voorkomen en het probleem van radicalisering effectief aan te pakken.

Op basis van drie soorten trainingen is de eerste sessie van het programma "Bestrijding van gewelddadig extremisme in gevangenissen" gestart in juli 2017 en zal een jaar duren. Het betreft de training van al het personeel dat in gevangenissen werkt en heeft tot doel regionale trainers op te leiden die op hun beurt het personeel in hun regio zullen trainen.

De tweede sessie werd bijgewoond door personeelsleden gerekruteerd in 2017, die op proef waren in het trainingscentrum in Tifelt, terwijl de derde gewijd is aan personeel dat werkt met gewelddadige extremisten en zal worden gehouden in de periode van juni 2018 tot juli 2019.

Het is een preventieve aanpak gebaseerd op de controle en monitoring van deze categorie gevangenen, maar ook op de ontwikkeling van re-integratietools die hen in staat stellen hun "radicale en destructieve" ideeën te heroverwegen en te herzien.

© Redactie 2018
marokko
anti-terrorisme
training
gevangenissen
radicalisering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?