Uitgelicht: Moutouali moet zich melden bij politie Casablanca

marokko
5
17 mrt '18
Het lijkt er dus op dat Hervé Renard inmiddels al de aangekondigde juridische stappen heeft genomen tegen de tweevoudig international, Mouhssine Moutouali zal zich binnenkort moeten melden bij de politie in Casablanca.

Waar we bang voor waren, dat lijkt na een opmerkelijk bericht van gisteravond op social media realiteit te gaan worden. De recente uitspraken van Al Rayyan contractspeler Mouhssine Moutouali aan het adres van bondscoach Hervé Renard hebben een staartje gekregen. De inmiddels 32-jarige rechtsbuiten van de Qatarese formatie betichtte de Fransman in een interview met het medium Al Watan van corruptie en vriendjespolitiek. Volgens de oud-speler van onder andere Raja Casablanca zou je bij Renard alleen in aanmerking komen voor een oproep als je zaakwaarnemer een ingang heeft bij de oefenmeester. 

Politie in Casablanca neemt de zaak hoog op, speler wordt opgeroepen zich te melden
Zowel de Marokkaanse voetbalbond FRMF als de beschuldigde in kwestie lieten vrij snel van zich horen na de publicatie van dit interview. In een eigen verklaring, gedeeld op de officiële social media kanalen, kondigde Renard al aan mogelijk de juridische weg te gaan bewandelen tegen de speler. Nu blijkt dus dat de politie in Casablanca Moutouali heeft opgeroepen zich te komen melden, van een verdere officiële mededeling is vooralsnog geen sprake. 

Daags nadat het interview naar buiten kwam en duidelijk werd dat er veel om te doen was, nuanceerde Moutouali zijn uitspraken door te zeggen dat de bewuste journalist bij wie hij het interview had laten afnemen hem verkeerd geciteerd zou hebben. Ook via zijn eigen social media kanalen bood hij zijn excuses aan, op zijn Instagram kwam hij met een uitgebreide lezing van zijn kant van het verhaal. 

Photocredit: Eurosport


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
frmf
mouhssine moutouali
al rayyan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?