Renard: 'Onderneem voorlopig nog geen juridische stappen tegen Moutouali'

marokko
1
19 mrt '18
De van corruptie en vriendjespolitiek beschuldigde Hervé Renard ziet zelf af van het ondernemen van juridische stappen tegen Mouhssine Moutouali, de Marokkaanse voetbalbond echter besloot anders.

Middels een bericht via zijn officiële Facebookpagina deelde bondscoach Hervé Renard gisteravond mee zelf geen juridische stappen te zullen ondernemen tegen de aanvaller van het Qatarese Al Rayyan SC. Eind vorige week, vlak na de publicatie van de definitieve selectie voor de aankomende 2 oefeninterlands, uitte de 32-jarige Mouhssine Moutouali zijn onvrede over het selectiebeleid van de 49-jarige Fransman. Geciteerd door het medium Al Watan betichtte hij Renard van corruptie en vriendjespolitiek, je zou volgens Moutouali alleen voor een oproep in aanmerking komen als je zaakwaarnemer in direct contact staat met de Franse coach. 

Nog geen dag na het verschijnen van dit opmerkelijke interview kwamen zowel Renard als de Marokkaanse voetbalbond FRMF met een persstatement. Hierin kondigde men onder andere aan dat er serieus werd overwogen de juridische weg te gaan bewandelen tegen de tweevoudig Marokkaans-international. Afgelopen zaterdag werd bekend dat Moutouali zelfs al is opgeroepen om zich te melden bij een politiebureau in Casablanca. 

''Laat de zaak over aan de Marokkaanse bond, ga zelf nog geen stappen ondernemen tegen de speler in kwestie''
Op zijn Facebookpagina was onder andere het volgende te lezen over de zaak: ''Wil zowel de bond als voorzitter Faouzi Lekjaa bedanken voor hun steun van afgelopen week die tot uiting kwam in het gepubliceerde persbericht. Ik laat de zaak over aan de bond, zelf ga ik nog geen stappen ondernemen tegen de speler in kwestie. Met een WK in het vooruitzicht is het veel belangrijker om ons daarop te concentreren.''

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
mouhssine moutouali
frmf
corruptie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi