Japanse donaties voor 4 Marokkaanse micro-projecten

marokko
1
20 mrt '18
Er werden gisteren vier subsidiecontracten voor lokale micro-projecten ondertekend in Rabat.

De vier subsidiecontracten, ter waarde van in totaal 237.602 euro, werden in Rabat ondertekend door de Japanse ambassade en drie Marokkaanse verenigingen, bericht medias24.

Het eerste contract, ter waarde van 82.627 euro, betreft een project voor de bouw van een centrum voor kinderen met speciale behoeften in Salé. Dit komt ten behoeve van de Ennour-vereniging voor gehandicapten (IMC). Het doel ervan is het bevorderen van scholing, training en sociale integratie van kinderen met een handicap in de prefectuur van Salé. Dit project zal worden uitgevoerd in samenwerking met het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (INDH) en het Nationale Hulpfonds.

Het tweede contract betreft de bouw van een nieuwe school met klaslokalen en medische voorzieningen voor kinderen met speciale behoeften in M'haya (prefectuur Meknes), ten behoeve van de Ennaim-vereniging. Ook hier is het doel het bevorderen van scholing, training en sociale integratie van kinderen met een handicap. Met een geschatte waarde van 81,007 euro, zal dit project worden uitgevoerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, het Nationale Hulpfonds en de gemeente M'haya.

Het derde contract, ter waarde van 32.747 euro, betreft de bouw van een bibliotheek in de landelijke gemeente Kerrouchen (provincie Khenifra). Dit project komt ten behoeve van de Ait Atman-vereniging voor plattelandsontwikkeling, die tot doel heeft gunstiger onderwijsvoorwaarden voor jongeren te creëren in de gemeente.

Het vierde contract, ter waarde van 42.221 euro, voorziet in de bouw van een spoorweg in de landelijke gemeente Kerrouchen. Ook dit project komt ten behoeve van de Ait Atman-vereniging voor plattelandsontwikkeling. Dit contract beoogt de ontwikkeling van 7 km spoorweg in de gemeente om de toegang en verplaatsing van de bevolking naar het stadscentrum te vergemakkelijken.

Deze donaties worden toegekend in het kader van het programma "Donaties aan lokale micro-projecten die bijdragen aan menselijke ontwikkeling". Dit programma is gestart in 1989. Ongeveer 358 projecten die door Marokkaanse verenigingen zijn geïnitieerd hebben van dit programma kunnen profiteren, voor een totaalbedrag van 168.416 miljoen dirham, meldt de Japanse ambassade in een verklaring.

© Redactie 2018
marokko
japan
donaties
micro
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?