Palestijnse president noemt Amerikaanse ambassadeur in Israël 'zoon van een hond' (video)

buitenland
11
20 mrt '18
'De Amerikaanse ambassadeur in Tel Aviv is een kolonist en de zoon van een hond', zei Abbas.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas omschreef gisteren de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman als "zoon van een hond", in een context van intense spanningen tussen het Palestijnse leiderschap en de Trump-administratie.

"De Amerikaanse ambassadeur in Tel Aviv is een kolonist en de zoon van een hond", zei Abbas in een toespraak in Ramallah, waarin hij het Amerikaanse beleid ten aanzien van het Israëlisch-Palestijnse conflict hekelde.

De Trump-administratie zal naar verwachting binnenkort zijn vredesplan voor de Palestijnen presenteren, schrijft het AFP. Na verschillende beslissingen die de openlijke pro-Israël-positie van de Trump-regering vertoonden, gaven de Palestijnen aan dat de Verenigde Staten als bemiddelaar gediskwalificeerd is. De stand van de betrekkingen tussen de Amerikanen en Palestijnen roept vragen op over de mogelijkheid dat het plan dood geboren wordt.

David Friedman is in de Trump-administratie een figuur dat gehaat wordt door het Palestijnse leiderschap. Friedman, Donald Trump's voormalige advocaat, trad in mei 2017 aan, voorafgegaan door zijn controversiële posities ten gunste van kolonisatie.

Hij is ook een fervent voorstander van de erkenning van Al Quds als de hoofdstad van Israël en de overdracht, als zodanig, van de Amerikaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Al Quds. Friedman zal naar verwachting de eerste Amerikaanse ambassadeur worden die in Al Quds zit, wanneer de Verenigde Staten in mei hun ambassade daar inwijden.

Friedman suggereerde dat Abbas's opmerkingen verdacht veel lijken op antisemitisme. Op een conferentie over antisemitisme in Al Quds zei Friedman dat hij de afgelopen dagen heeft gewezen op "het falen van de Palestijnse Autoriteit om de moord op drie Israëliërs door Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem te veroordelen".

Het antwoord van de heer Abbas "was om me een zoon van een hond te noemen, is het antisemitisme of een politiek debat? Ik liet jullie dit zelf beoordelen", zei Friedman, aldus de ambassade.

YouTube link

Videocredit: afpar

© Redactie 2018
palestina
president
amerikaanse
ambassadeur
israel
zoon
hond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?