Marokko wil technische ondersteuning bieden voor het zeewaterontziltingsproject in Gaza

marokko
1
20 mrt '18
De Europese Unie heeft vandaag de start aangekondigd van een grote internationale coalitie om 2 miljoen mensen van drinkwater te voorzien in Gaza.

Marokko staat klaar om technische ondersteuning te bieden aan het zeewaterontziltingsproject in Gaza, zei de ambassadeur van het Koninkrijk in de EU, Ahmed Réda Chami, vandaag in Brussel.

De diplomaat, die Marokko vertegenwoordigde tijdens de bijeenkomst van donorlanden voor de realisatie van dit project, benadrukte dat "Marokko alles in het werk zal stellen om dit project volledig te ondersteunen", meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

"Dit initiatief zal de levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook verbeteren, op een moment dat meer dan 2 miljoen Palestijnen bijna uitsluitend afhankelijk zijn van de kustwatervoorraad als bron van zoet water en slechts 3% van het gepompte water voldoet aan de kwaliteitsnormen voor drinkwater van de Wereldgezondheidsorganisatie", zei hij.

De Europese Unie heeft vandaag de start aangekondigd van een grote internationale coalitie om 2 miljoen mensen van drinkwater te voorzien in Gaza. De conferentie, voorgezeten door de EU en de Palestijnse Autoriteit, mobiliseerde financiële steun van 456 miljoen euro voor dit grote infrastructuurproject in de Gazastrook.

Het doel van het project is om minimaal 55 miljoen m3 drinkwater per jaar beschikbaar te stellen aan mensen die dringend water nodig hebben.

De EU heeft 70 miljoen euro toegezegd voor de ontziltingsfabriek en 7,1 miljoen euro om kosten van het beheer te financieren.

© Redactie 2018
marokko
gaza
eu
zeewaterontziltingsproject
technische
ondersteuning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi