Marokko wil technische ondersteuning bieden voor het zeewaterontziltingsproject in Gaza

buitenland
1
20 mrt '18
De Europese Unie heeft vandaag de start aangekondigd van een grote internationale coalitie om 2 miljoen mensen van drinkwater te voorzien in Gaza.
Marokko staat klaar om technische ondersteuning te bieden aan het zeewaterontziltingsproject in Gaza, zei de ambassadeur van het Koninkrijk in de EU, Ahmed Réda Chami, vandaag in Brussel.

De diplomaat, die Marokko vertegenwoordigde tijdens de bijeenkomst van donorlanden voor de realisatie van dit project, benadrukte dat "Marokko alles in het werk zal stellen om dit project volledig te ondersteunen", meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

"Dit initiatief zal de levensomstandigheden van de Palestijnse bevolking in de Gazastrook verbeteren, op een moment dat meer dan 2 miljoen Palestijnen bijna uitsluitend afhankelijk zijn van de kustwatervoorraad als bron van zoet water en slechts 3% van het gepompte water voldoet aan de kwaliteitsnormen voor drinkwater van de Wereldgezondheidsorganisatie", zei hij.

De Europese Unie heeft vandaag de start aangekondigd van een grote internationale coalitie om 2 miljoen mensen van drinkwater te voorzien in Gaza. De conferentie, voorgezeten door de EU en de Palestijnse Autoriteit, mobiliseerde financiële steun van 456 miljoen euro voor dit grote infrastructuurproject in de Gazastrook.

Het doel van het project is om minimaal 55 miljoen m3 drinkwater per jaar beschikbaar te stellen aan mensen die dringend water nodig hebben.

De EU heeft 70 miljoen euro toegezegd voor de ontziltingsfabriek en 7,1 miljoen euro om kosten van het beheer te financieren.
© Redactie 2018
marokko
gaza
eu
zeewaterontziltingsproject
technische
ondersteuning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
botola pro
real madrid
dgsn
golaso
champions league
fc groningen
haven
uefa
mohammed ihattaren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten