Paspoorthandel: 100.000 dirham om Italiaans te worden

marokko
0
20 mrt '18
Honderden gestolen Italiaanse paspoorten zijn in Marokko verkocht.
Uit een politieonderzoek door de veiligheidsdiensten van verschillende landen van de Europese Unie, in samenwerking met Interpol en Europol, blijkt dat bijna 400 gestolen Italiaanse paspoorten in Marokko werden verkocht. Ze werden verkocht voor een som van 100.000 dirham, schrijft het dagblad Al Ahdath Al-Maghribia vandaag.

Het dagblad zegt dat het onderzoek, dat nog steeds aan de gang is, heeft aangetoond dat een Marokkaans echtpaar en een Italiaanse politieagent hierbij betrokken zijn. De politieagent zou de paspoorten hebben gestolen in Trapani en deze aan de Marokkaanse staatsburger hebben verkocht. Die de paspoorten op zijn beurt naar zijn vrouw stuurde, die verantwoordelijk was voor de verkoop in Marokko. 

Al Ahdath geeft aan dat deze paspoorthandel werd ontdekt na de arrestatie van twee Marokkanen met Italiaanse paspoorten, op de luchthavens van Rome en Milaan. Hun paspoorten voldeden aan de technische en veiligheidscriteria, maar de twee jongens waren niet geregistreerd in het paspoortregister van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken.
© Redactie 2018
marokko
paspoorthandel
italiaans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi