Marokkaanse witte truffel erg geliefd in het buitenland

marokko
1
22 mrt '18
Dit 'witte goud van de woestijn' wordt verkocht voor 1500 dirham per kilo.

Witte truffel is een kostbaar product dat steeds meer gewaardeerd wordt door bedoeïenen uit het Midden-Oosten. De witte truffel neemt nu een prominente plaats in in de Koeweitse gastronomie, waar het in saus wordt gecombineerd met traditionele gerechten op basis van rijst en vlees.

Dit uitzonderlijke product wordt rechtstreeks geïmporteerd uit Noord-Afrika, om specifiek te zijn uit Marokko, omdat in Koeweit de productie bijna nul is, schrijft Lefr360.

De witte truffel wordt ook wel "de truffel van het zand" of "het witte goud van de woestijn" genoemd en in Marokko wordt het zoubaïdi, ezzabdi, terfess of terfez genoemd. De witte truffel is minder duur dan de zwarte truffel. 

Voor een prijs van 1500 dirham per kilo, wordt dit "witte goud van de woestijn" gevonden op enkele specifieke plaatsen, zoals het Mamora-bos in het noordwesten, de vlaktes van de hooglanden in het oosten en de Sahara in het zuiden.

De markt is seizoensgebonden, omdat de witte truffel alleen groeit van november tot april, en het volume en de kwaliteit varieert afhankelijk van regen en weersomstandigheden. De truffel wordt geoogst tussen maart en mei.

Alhoewel bekend om zijn culinaire kwaliteiten, zou de witte truffel ook geneeskrachtige eigenschappen hebben.

© Redactie 2018
marokko
witte
truffel
goud
woestijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?