Opmerkelijk: 'El Haddadi kan nooit meer uitwijken naar Marokko'

marokko
21
22 mrt '18
De van FC Barcelona gehuurde centrumspits zal het dus moeten doen met zijn reserverol bij het grote Spanje, van Marokko lijkt na vandaag geen sprake meer.

De inspanning van bondsvoorzitter en het kamp El Haddadi blijkt tevergeefs als we het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs mogen geloven. Het Nederlands/Marokkaanse medium meldde vanmiddag namelijk dat zowel de FIFA als het CAS weigeren mee te werken aan het aanpassen van de interlandregels. Men poogde vorig kalenderjaar, zoals de Marokkaanse bond bij monde van Lekjaa vaak naar buiten bracht, Munir El Haddadi alsnog naar de Marokkaanse voetbalnationaliteit geswitcht te krijgen. 

FIFA en CAS: switchen van voetbalnationaliteit maakt definitieve keus onomkeerbaar
Zowel de FIFA als het CAS blijken ondanks het herhaaldelijk aandringen van de Marokkaanse bond ondoorgrondelijk in hun medewerking. Beide instanties weigeren de regels omtrent interlandkeuze en voetbalnationaliteiten aan te passen. De nu 22-jarige El Haddadi kwam een tijd geleden terug op zijn keus om voor Spanje uit te komen, zijn rol daar bleef beperkt tot slechts één officieel optreden. 

Op 8 september 2014 parkeerde hij de nadrukkelijke interesse van toenmalig bondscoach Badou Zaki om vervolgens door Spanje's Vicente Del Bosque een invalbeurt van slechts 13 minuten te krijgen tegen Macedonië (red. kwalificatiereeks EK 2016 in Frankrijk). Sindsdien is er geen beroep meer gedaan op de contractspeler van de Catalanen, switchen naar de Marokkaanse voetbalnationaliteit was en is dan ook niet meer mogelijk. 

Photocredit: Marca 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
munir el haddadi
frmf
spanje
fifa
cas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi