Stichting Halalpolitie komt met officiële verklaring na valse 'haram-verklaringen’

algemeen
1
22 mrt '18
Stichting Halalpolitie komt met een officiële verklaring n.a.v. de verspreiding van 'haram-verklaringen' waarop valselijk het Halalpolitie-logo is geplaatst.

Stichting Halalpolitie schreef onder andere het volgende:

Op dit moment doen op het internet en via messenger-diensten zoals WhatsApp en Telegram een drietal afbeeldingen de ronde. Het gaat om een tweetal verklaringen die we voor het gemak haram-verklaringen noemen, en om één halal-verklaring. Deze valse adviezen zijn – hoewel de opsteller ervan anders wil doen voorkomen – niet van de Stichting Halalpolitie afkomstig.

Vanuit de Stichting Halalpolitie achten wij het noodzakelijk om met een officiële verklaring te komen, daar de verspreiding ervan inmiddels een zorgwekkende en voor betrokken partijen schadelijke omvang heeft bereikt. 

Verificatie

Dat dit soort valse berichtgevingen actief via het internet en messenger-diensten worden verspreid betekent niet dat de halalconsument aan de willekeur van kwaadwillenden is overgeleverd. Integendeel! Het is – wanneer je als halalconsument met dergelijke haram- of halalverklaringen wordt geconfronteerd – betrekkelijk eenvoudig om de authenticiteit van dergelijke berichtgevingen te controleren. Een vaste huisregel: indien je op onze officiële sociale mediakanalen (Facebook en Twitter) en onze website Halalpolitie.nl géén overeenkomstige meldingen of berichten ziet dan zijn deze berichtgevingen per definitie onwaar. Indien je dan nog door twijfels overmand bent dan kun je ons altijd een mail sturen voor een officiële reactie van onze zijde. Dit hebben we gelukkig ook de afgelopen dagen mogen meemaken: halalconsumenten die in een mail hun bezorgdheid over de nieuwste ontwikkelingen uiten. Stuur dan wel altijd – indien mogelijk – de afbeeldingen of printscreens van de berichtgevingen als bijlage mee. Dan weten wij ook weer wat er spookt.

De gehele officiële verklaring, waarin ook de drie genoemde afbeeldingen te zien zijn, is hier terug te lezen: Klik!

© Redactie 2018
halalpolitie
haram
verklaringen
logo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?