Marokko schakelt deze zaterdag voor een uur zijn lichten uit

marokko
0
23 mrt '18
Deze zaterdag, 24 maart 2018, zet de wereld zijn lichten uit van 20:30 tot 21:30 uur, als onderdeel van Earth Hour.

Earth Hour is een jaarlijkse wereldwijde actie, geïnitieerd door het Wereld Natuur Fonds (WNF), om de aandacht te richten op energiebesparing en klimaatverandering. Marokko neemt ook deel aan dit internationale evenement.

De actie bestaat uit het uitschakelen van lichten en het ontkoppelen van niet-essentiële elektrische apparaten gedurende één uur. Dit gebeurd door zowel gewone huishoudens als door gebouwen en monumenten. In Casablanca doet in elk geval de Hassan-II moskee mee met de actie.

"Bewust van het belang van het probleem van de uitstoot van broeikasgassen en daarom van het belang van energiebesparing voor de bescherming van ons milieu, bereidt de Stichting Hassan II-moskee in Casablanca de actie van "Earth Hour 2018 "voor. Symbolisch zal hierbij alle niet-essentiële verlichting worden uitgezet op zaterdag 24 maart 2018 tussen 20:30 en 21:30 uur", zei Mohammed Barkaoui, secretaris-generaal van de Stichting Hassan II-moskee in een verklaring.

Daarnaast heeft het WNF ook een website online gezet die is toegewijd aan het evenement www.earthhourmaroc.ma, dat de mogelijkheid biedt aan publieke en private organisaties om zich gratis te registreren om deel te nemen aan deze actie .

Elf jaar geleden werd Earth Hour voor het eerst gehouden, toen alleen nog in Australië. De editie van 2017 zag de deelname van 187 landen, 7000 steden en 3400 monumenten zoals de Eiffeltoren en de Big Ben.


© Redactie 2018
marokko
licht
uit
earthhour
hassan ii-moskee
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi