Renard: 'Gaan niet naar het WK om alleen foto's te nemen' (video)

marokko
2
23 mrt '18
In aanloop naar het duel van vanavond stond Hervé Renard gistermiddag de pers te woord.

Marokko zal zich de komende maanden klaar moeten stomen voor het aanstaande WK in Rusland, de keuzeheer van de Leeuwen v/d Atlas is zich sterk bewust van wat de selectie daar te wachten staat. Om enigszins voorbereid het vliegtuig naar het betreffende land te kunnen pakken zal er nog wel een aantal keer geoefend moeten worden. De 49-jarige tweevoudig winnaar van de Afrika Cup zegt dat er na deze 2 ontmoetingen nog 3 andere tegenstanders wachten, met die sparringpartners zijn de onderhandelingen zo goed als afgerond. 

''Ik zal de komende periode voor lastige keuzes komen te staan''
Tijdens het persmoment werd de terechte vraag gesteld waarom Renard dit keer afziet van een oproep voor Nimes Olympique spits Rachid Alioui. De 25-jarige aanvaller heeft tot nu toe 12 keer het net weten te vinden voor zijn formatie in de Ligue 2 maar valt nu dus buiten de boot bij Renard. Hierop antwoordde de Fransman: ''Dat je vaak trefzeker bent in de Ligue 2 betekent niet meteen dat ik je oproep. Ik ga niet iemand erbij halen om hem enkel plaats te laten nemen op de reservebank of op de tribune, soms moet je keuzes maken.''

Renard heeft WK-selectie zo goed als rond
Wie op het definitieve lijstje komen te staan wat Renard eind mei aan de FIFA zal moeten overhandigen, daar is hij inmiddels bijna 100% zeker van. Renard geeft aan momenteel al 17 spelers in zijn hoofd te hebben die met hem aan het WK zullen gaan deelnemen. Tegen het einde van mei zal de bondscoach van ieder deelnemend land zijn 23-koppige selectie voor het WK in moeten dienen bij wereldvoetbalbond FIFA. 

Bekijk hieronder de volledige persconferentie van gistermiddag:



YouTube link

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
servie
persconferentie
wk 2018
turijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?