Dakhla in ontwikkeling (video)

marokko
1
23 mrt '18
In Dakhla lopen een aantal projecten waardoor de stad onder andere nog aantrekkelijker gemaakt moet worden voor toeristen.

De stad Dakhla, de parel van de Marokkaanse Sahara, groeit gestaag. Er lopen momenteel een groot aantal projecten op het gebied van huisvesting, handel, toerisme, onderwijs en gezondheid.  

Vicevoorzitter van de regionale raad van Dakhla, Chadli Larabas, zei tegen Lefr360 ​​dat aan het nieuwe ontwikkelingsplan van de regio een budget van ongeveer 17 miljard dirham zal worden toegevoegd aan de huidige begroting. Deze wordt gebruikt voor de financiering van een reeks ontwikkelingsprojecten, met name in sociale sectoren zoals onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting.
Het toerisme in de stad is ook booming,  dit komt naar voren in de onderstaande reportage gemaakt door Lefr360. De vlieglijn tussen Parijs en Dakhla werd daarom door Transavia op donderdag 15 maart weer hervat.
In het afgelopen jaar zijn er in Dakhla vijf luxe hotels gebouwd. Omar Ben El Kahla, manager van het PK25 hotel, gaf Lefr360 een rondleiding door dit luxueuze hotel aan de rand van de lagune.
"Dit hotel is een ecologisch project, het tweede na het West Point Hotel (dezelfde investeerder). Het werd gebouwd op deze plek om kitesurfen te vergemakkelijken en aan te moedigen. Met 40 kamers is het gebouwd op een panoramische locatie. PK25 ligt dicht bij vier andere hotels van hetzelfde type, maar kleiner en ver van de kust."



YouTube link

© Redactie 2018
marokko
dakhla
projecten
toerisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?