Export van Marokkaanse handwerken flink gegroeid in eerste 2 maanden van 2018

marokko
0
23 mrt '18
Na de sterke groei van de export in 2017, zet de ambachtelijke sector haar succes op buitenlandse markten voort in 2018.

Het jaar 2018 ziet er goed uit voor de ambachtelijke sector. Aujourd’hui Le Maroc schrijft dat de export van deze sector een ongekende dynamiek heeft geregistreerd in de eerste twee maanden van dit jaar. De internationale verkoop van handwerken registreerde een toename van 15,8% in de eerste twee maanden van dit nieuwe jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Europa behoudt zijn leidende positie als bestemming van Marokkaanse handwerken. Italië loopt voorop (80% groei), gevolgd door Spanje (met 36% groei).

Volgens de krant heeft Marokko ook een sterke vraag naar zijn handwerk op het Amerikaanse continent, met name in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse continent is de tweede afzetmarkt van Marokkaanse handwerken op internationale schaal, vóór de Arabische landen die sinds vorig jaar de derde plaats innemen. In de eerste twee maanden van 2018 steeg de export naar de Amerikaanse markt met 28%.

Naast de traditionele afzetmarkten zijn er ook goede prestaties in opkomende markten zoals Australië (57% groei) en Canada (35% groei), vergeleken met dezelfde periode in 2017. 

Een speciale vermelding voor de stad Fez, die zijn exportvolume in de eerste twee maanden van het jaar maar liefst verviervoudigde. Aujourd’hui Le Maroc wijst er wel op dat Casablanca de belangrijkste bron van ambachtelijke producten blijft, met 50% van de omzet van de exportsector.

© Redactie 2018
marokko
handwerken
export
groei
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi