Melilla: Gemeenteraadslid spoort EU aan om in te grijpen voor de repatriëring van Marokkaanse minderjarigen

marokko
0
23 mrt '18
Het gemeenteraadslid geeft aan dat er hoognodig moet worden ingegrepen op de grote hoeveelheid Marokkaanse jongeren die naar Melilla komen

Daniel Ventura, gemeenteraadslid in Melilla, dringt er bij de Europese Unie op aan "om in te grijpen voor de repatriëring van Marokkaanse minderjarigen in Melilla", bericht het Spaanse EcoDiario.  "De Europese Unie moet Marokko uitnodigen om te voldoen aan het Verdrag inzake de rechten van het kind en de repatriëringsovereenkomst uitvoeren".

Het ontvangstcentrum dat buitenlandse minderjarigen in Melilla opvangt en 170 mensen kan huisvesten, huisvest 700 minderjarigen, volgens de volksvertegenwoordiger. Op basis van cijfers zei Daniel Ventura dat in 2017 meer dan 1800 minderjarigen de grens zijn overgestoken.

De meerderheid van hen is 16 jaar oud en 95% van hen komt oorspronkelijk uit Marokko, voegde hij eraan toe. Bijna 400 Marokkaanse minderjarigen arriveerden met hun identiteitspapieren.

Daniel Ventura vertelde verder dat Marokko het Verdrag inzake de rechten van het kind in 2007 heeft ondertekend, maar dat deze overeenkomst nooit is toegepast.

© Redactie 2018
marokko
melilla
repatriëring
jongeren
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?