Marokko tankt vertrouwen met zakelijke zege op Servië (video)

marokko
4
23 mrt '18
Met een nagenoeg ongewijzigd elftal begon Hervé Renard dit kalenderjaar goed, de Leeuwen v/d Atlas troefden opponent met 2-1 af in het Stade Grande Torino.

Marokko trok de lijn van de kwalificatiereeks voor het WK vanavond door, de Leeuwen v/d Atlas speelden geen hele oogstrelende partij maar aan inzet en strijdlust ontbrak het niet bij het keurkorps van bondscoach Hervé Renard. De man van de wedstrijd was, qua beslissende inbreng, Hakim Ziyech. De 25-jarige middenvelder van Ajax was bij beide Marokkaanse doelpunten betrokken, na voor Marokko de score te hebben geopend middels een benutte penalty leverde hij ook een op maat gemaakte voorzet af aan doelpuntenmaker Khalid Boutaïb.

Zoals hierboven al is aangegeven was deze partij verre van oogstrelend, beide partijen oogden met name in de beginfase nogal rommelig qua opbouw en veldbezetting. Desalniettemin toonde Marokko haar veerkracht en effectiviteit voor het doel, heel veel uitgesproken kansen om de voorsprong te verstevigen waren er overigens niet. De selectie kan zich na deze winstpartij tegen WK-ganger Servië gaan opmaken voor de tweede sparringpartner van deze interlandperiode, Oezbekistan. 

Aankomende dinsdag om 21:00 (Nederlandse tijd) vindt deze krachtmeting plaats in het Stade Mohammed V te Casablanca.

Opstelling met wijzigingen:
Munir; Mendyl, Benatia, Da Costa, Dirar, El Ahmadi (Amrabat), Ziyech (El Kaabi), Boussoufa, Belhanda, Amrabat en Boutaïb.

Bekijk hieronder de korte samenvatting van het treffen van vanavond:

YouTube link

Photocredit: Arryadia

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2018
servie
oefeninterland
hakim ziyech
khalid boutaib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?