FBI arresteert Amerikaanse-Marokkaan die bedrijven voor 2,8 miljoen dollar oplichtte

marokko
3
24 mrt '18
De Amerikaanse-Marokkaan gaf zich na 16 jaar over, hij verbleef al die tijd in Marokko.

Na 16 jaar op de vlucht, hebben de Amerikaanse autoriteiten een Amerikaanse-Marokkaan opgepakt die ervan verdacht wordt Amerikaanse kleine bedrijven te hebben opgelicht voor 2,8 miljoen dollar (ongeveer 25.677 miljoen dirham).

De FBI kondigde op vrijdag 23 maart 2018 de arrestatie aan van Fouad "Steven" Nacim in Newark, New Jersey, nadat hij had ingestemd met zijn overgave, meldt de Daily Mail. Hij zit momenteel vast in afwachting van zijn eerste verschijning voor de rechtbank.

Nacim, die ook de Amerikaanse nationaliteit heeft, vluchtte in 2002 naar Marokko nadat een federaal arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd. De aanklacht: computerfraude, samenzwering om computerfraude te plegen, bankfraude en samenzwering om bankfraude te plegen. Met twee medeplichtigen, Mohamed El Cohen (46) en Abdesslem Reda El Cohen (37), leidde hij Computer 3000, een bedrijf gevestigd in New Jersey en Casablanca.

De drie mannen waren betrokken bij het kopen van computers van andere kleine zaakjes in New Jersey, New York en Californië, met behulp van frauduleuze cheques. De goederen werden vervolgens naar Marokko gestuurd, zegt de Daily Mail. 

De Amerikaanse federale autoriteiten wisten van hun tegenhangers in het buitenland dat hij in Marokko zat, maar de Verenigde Staten hebben geen uitleveringsverdrag met het Marokkaanse Koninkrijk. "Door de jaren heen hadden we contact met hem om hem eraan te herinneren dat hij nog steeds gezocht werd", vertelde FBI Special Agent Ed Koby aan NJ.com. Nacim vloog uiteindelijk zelf afgelopen vrijdag terug naar Newark.

Zijn twee medeplichtigen worden verondersteld momenteel nog in Marokko te zijn.

© Redactie 2018
marokko
fbi
oplichting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?