Politie Casablanca: Er worden geen 300 dode baby's per jaar gevonden

marokko
0
25 mrt '18
De veiligheidsdiensten hebben een onderzoek geopend naar aanleiding van de verspreiding van bepaalde gegevens in de media die spreken over 300 achtergelaten dode baby's.

De cijfers die sommige Marokkaanse media hebben gerapporteerd over achtergelaten dode baby's zijn "overdreven", aldus een woordvoerder van de politieprefectuur in Casablanca, die de informatie tevens omschrijft als "volledig ongegrond".

Eerder deze week had het Franse dagblad Le Monde een artikel gepubliceerd waarin stond dat elk jaar 300 dode baby's worden gevonden in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld langs de kant van de weg of op vuilnisstortplaatsen, in Casablanca. Enkele Marokkaanse media namen dit nieuws over. De veiligheidsdiensten openden hierop een onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat het aantal baby's dat in de openbare ruimte is gevonden, zowel dood als levend, nauwelijks groter is dan 23 gevallen. Waarvan 10 in 2016 en 13 in 2017, volgens dezelfde bron. Nog steeds veel te veel natuurlijk, maar het staat wel verre van het cijfer van 300 per jaar.

© Redactie 2018
marokko
casablanca
dode
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi