Belangrijke Amerikaanse marine delegatie bezoekt Tanger

marokko
0
25 mrt '18
Een belangrijke Amerikaanse militaire delegatie bezocht onlangs de Marokkaanse havenstad Tanger.

De militaire delegatie werd geleid door admiraal Francis D. Morley, die aan het hoofd staat van het IPO-programma van de Amerikaanse marine (Navy International Programs Office). Dit is een door de VS gefinancierd plan om samenwerking op het gebied van internationale veiligheid te bevorderen. Admiraal Morley zou ook een belangrijk lid van de kerngroep van president Trump zijn.

Nadat de delegatie vanuit Detroit eerst in Rabat was beland, werd het door Morley geleide marine-team verwelkomd door Marokkaanse militaire autoriteiten, voornamelijk van de Koninklijke Marine. Hierna reisde de delegatie door naar Tanger, meldt Moroccoworldnews.

Geen van de partijen - Amerikaanse en Marokkaanse militaire functionarissen - hebben details van het bezoek vrijgegeven. Bronnen binnen de Koninklijke Marine werden wel aangehaald, deze bronnen zeggen dat dit belangrijke bezoek plaatsvindt in het kader van de versterking van de strategische relaties tussen de VS en Marokko op militair gebied en nationale defensiegerelateerde zaken.

Tijdens de Tanger-tour greep de Amerikaanse marine-delegatie de kans om een bezoek te brengen aan de militaire haven Ksar Sghir. De militaire haven wordt momenteel gemoderniseerd.

© Redactie 2018
marokko
tanger
marine
amerikaans
delegatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi