Ziyech: 'Eerst uitgefloten worden en dan willen we ze me in Oranje'

marokko
12
25 mrt '18
Voor Hakim Ziyech is de hele discussie over zijn persoon en Oranje totaal overbodig en irrelevant, hij geniet nu volop van de waardering uit Marokko.

In een kort intermezzo met de Volkskrant reageert de 25-jarige Marokkaans-international op de discussie die sinds vrijdagavond weer eens aangezwengeld werd. Na de wanprestatie van Oranje in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen opponent Engeland (red. 0-1 verlies), ging het maar over één speler: Hakim Ziyech. De 13-voudig international die sinds september 2015 dienst doet als speler van het Marokkaanse elftal kan zich niet vinden in de hypocrisie die rondom de soap heerst. 

Op dezelfde avond als dat Oranje onderuit ging tegen de Engelsen, nam Ziyech Marokko op sleeptouw door zijn goal en assist in de 2-1 oefenzege tegen WK-ganger Servië. Massaal werd door vooraanstaande Nederlandse sportkranten de afwezigheid van de sterkhouder in Oranje betreurd. Oranje mist creativiteit, creativiteit die Ziyech wel in zijn totaalpakket heeft.

''Oranje boeit me vrij weinig, ik ben met mijn eigen dingen bezig''
De Ajax-middenvelder is snoeihard in zijn relaas: ''Ik vind het wel grappig. Eerst word ik uitgefloten en afgemaakt in de media, nu willen ze weer dat ik voor Oranje speel. Dat is best een beetje hypocriet, toch? Ik kan er weinig mee. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk met mijn hart heb gekozen, ben heel trots voor mijn land te spelen. Hier krijg ik niets dan waardering. Oranje boeit me vrij weinig. Ik ben met mijn eigen dingen bezig.''
 
Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
ajax
oranje
knvb
frmf
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi