Saudische kroonprins bezoekt techreuzen

buitenland
0
26 mrt '18
De royal is aan een roadshow bezig om grote concerns naar zijn land te halen.

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is ook deze week nog in de Verenigde Staten. De royal is aan een roadshow bezig om grote concerns naar zijn land te halen. Het gaat dan vooral om techreuzen als Apple en Google.

Mohammed bin Salman heeft de afgelopen dagen al diverse belangrijke mensen gesproken, onder wie president Donald Trump. Ook ging hij langs bij een aantal vooraanstaande congresleden.

Nu is dus het bedrijfsleven aan de beurt. Naast de techreuzen gaat de kroonprins ook op bezoek bij Boeing. Hij hoopt met de vliegtuigbouwer te kunnen samenwerken. Hij hoopt dat Boeing dan ook in Saudi-Arabië wil neerstrijken. Daar heeft hij afgelopen week ook al over gesproken met hooggeplaatste mensen van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Amazon

De kroonprins hoopt Google en Apple zo ver te krijgen dat ze mee gaan helpen met grote techprojecten in het land. Ook Amazon zou daarbij betrokken moeten worden. Met Microsoft heeft Mohammed bin Salman al afspraken gemaakt om samen te werken. Dat gebeurt via de foundation van Bill en Melissa Gates.

De roadshow van de kroonprins is geen verrassing. Saudi-Arabië is nog steeds erg afhankelijk van de inkomsten uit de olie-industrie. Door in andere sectoren te investeren hopen de autoriteiten de welvaart in het land te behouden of zelfs te versterken.

© Redactie 2018
kroonprins
mohammedbinsalman
techreuzen
binnenhalen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?