33e jaarlijkse 'Marathon des Sables' in Zuid-Marokko start in april

marokko
0
26 mrt '18
Aan de jaarlijkse marathon zullen bijna 1300 hardlopers uit verschillende landen meedoen.

Bijna 1300 internationale hardlopers zullen bijeenkomen in de Marokkaanse Sahara om deel te nemen aan de 33e jaarlijkse Marathon des Sable, die plaatsvindt van 6 tot 16 april.

De marathon wordt georganiseerd door de 'Atlantide Organization Internationale'. Het evenement zal plaatsvinden onder toezicht van het Marokkaanse ministerie van Toerisme, meldt een verklaring van de organisatoren.

De marathon biedt verschillende etappes voor wandelaars en hardlopers over een afstand van ongeveer 250 kilometer. Elke hardloper of wandelaar moet zijn/haar eigen rugzak met voedsel, slaapuitrusting en ander materiaal dragen.

Om deel te nemen aan de race, moeten kandidaten ouder zijn dan 18 jaar en een medisch certificaat hebben dat is uitgegeven door de organisatie waarin staat vermeld dat zij kunnen deelnemen, meldt Moroccoworldnews.

Bij de 32e editie van het evenement kwamen 1300 lopers uit 52 landen bijeen. De race werd gekenmerkt door de deelname van dertig Marokkaanse lopers. De 2016 editie werd gewonnen door Rachid El Morabiti uit Marokko.

© Redactie 2018
marokko
marathon
dessables
hardlopen
wandelen
sahara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi