23 Marokkanen gearresteerd voor seksuele chantage van Italianen

marokko
5
26 mrt '18
Na een gezamenlijk onderzoek door de Koninklijke Gendarmerie en de Italiaanse politie zijn 23 Marokkanen gearresteerd voor 'sextorsion'.

Ten minste 23 Marokkanen zijn gearresteerd voor 'sextorsion', na een gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door de Italiaanse politie en de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia vandaag. Bij sextortion gaat het om een vorm van seksuele manipulatie of chantage waarin fraudeurs geld afpersen van hun slachtoffers in ruil voor het niet online delen van hun expliciete foto's, naaktfoto's en video's. 

De feiten gaan enkele maanden terug. De slachtoffers vertelden dat ze jonge meisjes op internet hadden ontmoet. Hun relatie, in eerste instantie vrij alledaags, kreeg geleidelijk aan een erotische wending. Elk van de twee partijen vroeg in feite aan de ander om te strippen voor de camera, waarna er nog meer expliciete beelden werden gedeeld.

De "relatie" veranderde hierna al snel in een nachtmerrie voor de slachtoffers. Zij werden gedwongen om grote sommen geld aan hun "vriendin" te geven om te voorkomen dat compromitterende video's gepost werden op sociale netwerken.

De politie wist de daders te identificeren dankzij onder andere de betalingsgegevens die ze gebruikten om het geld te ontvangen.

© Redactie 2018
opmerkelijk
marokko
italie
sextorsion
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?