Sefrou: Rechtbank weigert erkenning van huwelijk Marokkaans echtpaar dat in Israël is getrouwd

marokko
6
27 mrt '18
Een rechtbank in Sefrou weigerde om het huwelijk van een Marokkaans echtpaar te erkennen en oordeelde dat Israël een 'niet-erkende entiteit' is.

Een Marokkaanse rechtbank heeft geweigerd om het huwelijk van een Marokkaans echtpaar dat in Israël trouwde, wettelijk te erkennen, aldus Al Jazeera. Een rechter bij de rechtbank van Sefrou oordeelde onlangs dat het huwelijk ongeldig is omdat Marokko de Israëlische entiteit niet erkent als een soeverein land.

Twee Marokkaanse staatsburgers (beide moslim) trouwden in mei 2002 in Israël en vroegen de rechtbank in Sefrou in augustus 2016 om hun huwelijk te valideren. Het echtpaar, ouders van vier kinderen, probeert sindsdien de Marokkaanse autoriteiten zover te krijgen om hun huwelijk te valideren met juridische documenten die in Israël zijn getekend en zijn opgesteld in het Arabisch en het Hebreeuws.

Bij de beslissing op de zaak oordeelde het bovengenoemde hof echter dat niet was voldaan aan de wettelijke vereisten die bepalend zijn voor de geldigheid van dit huwelijk. De rechtbank drong erop aan dat hun huwelijk werd voltrokken in Israël, dat niet de noodzakelijke status heeft om "dergelijke contracten te sluiten".

© Redactie 2018
marokko
sefrou
erkenning
huwelijk
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi