Officieel: Belgen kiezen voor Marokko als organisator WK 2026

marokko
3
27 mrt '18
Het gaat het Marokkaanse WK-bid tot nu toe voor de wind, Faouzi Lekjaa's tour langs verschillende bonden werpt nu al zijn vruchten af.

Nog voordat de officiële stemming is geweest tijdens het aanstaande FIFA Congres in Moskou, kent Marokko's kandidatuur voor het WK van 2026 veel populariteit. Waar eerder Palestina, Qatar, Rusland, Frankrijk, Servië en Luxemburg officieel hun keuze lieten vallen op Marokko als organiserend land, voegde België zich vanmiddag ook in dat rijtje. Via de officiële kanalen maakte de Marokkaanse voetbalbond FRMF het mooie nieuws zojuist wereldkundig. 

Zoals bekend heeft het Marokkaanse organiserende comité het joint-bid van de VS, Mexico en Canada als enige concurrentie. Het is overigens niet de eerste keer dat Marokko een gooi doet naar de organisatie van een WK, voor de edities van 1994, 1998, 2006 en 2010 stelde het Afrikaanse voetballand zich tevergeefs kandidaat. Marokko zat er het dichtst bij in 2010: Zuid-Afrika ging toen aan de haal met de hosting, naar waar later van is gebleken dat die toewijzing niet geheel volgens de richtlijnen is verlopen. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2026
belgie
frmf
fouzi lekjaa
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?