Oezbekistan niet opgewassen tegen effectief B-elftal Marokko

marokko
3
27 mrt '18
Ook met een volledig omgegooid basiselftal had bondscoach Hervé Renard, geheel naar verwachting niets te vrezen van voetbaldwerg Oezbekistan.

Marokko heeft haar eerste interlandperiode van dit kalenderjaar succesvol afgesloten, de ploeg van bondscoach Hervé Renard begon deze eerste voorbereiding op het aanstaande WK al voortvarend met de oefenzege tegen Servië (red. 2-1). Waar die wedstrijd voornamelijk bedoeld was voor het verder op elkaar in laten spelen van de vaste spelersgroep, stond de ontmoeting van vanavond volledig in het teken van de namen die Renard nog maar eens moeten zien te gaan overtuigen. 

De Fransman wijzigde zijn basiselftal ten opzichte van het vorige treffen op alle posities met uitzondering van die van de sluitpost, doelman Munir kon zodoende onder de lat beginnen namens Marokko. De vraag is dan ook of Renard deze wedstrijd zag als moment om de spelers individueel aan het werk te zien of dat hij ook met dit basiselftal de ontwikkeling van het teamspel wilde bevorderen. Aangezien de ervaren oefenmeester er op los wisselde (6 wisselbeurten in totaal) kunnen er vraagtekens gezet worden bij dat laatste uitgangspunt. 

In een weinig spectaculaire wedstrijd kwam het veldspel van de Leeuwen v/d Atlas maar moeilijk op gang, vooral in de beginfase werden zowel Ayoub El Kaabi als Yacine Bammou maar moeilijk gevonden. De enige speler die gedurende de hele ontmoeting niet teleurstelde en zelfs duidelijk liet zien wat hij in zijn mars heeft was Amine Harit. De nog maar 20-jarige middenvelder van Schalke 04 was continu betrokken bij Marokko's uitbraken en schroomde ook niet zelf het vijandelijk doel onder vuur te nemen. Dat Marokko bij vlagen liet zien ook met dit B-elftal gevaarlijk te kunnen zijn komt dan met name op het conto van Harit. 

Strijdlust duidelijk aanwezig bij de selectie, drang naar voren gisteravond was groot te noemen
Zowel het veroveren van de bal als het in stand houden van het balbezit, dat zit wel snor. Het enige waar deze basis- en bankspelers in tekort schoten was het op een degelijke wijze opbouwen vanuit het middenveld. Met name in de slotfase was de drang naar voren net iets te groot, al gauw na het inbrengen van Hakim Ziyech was duidelijk merkbaar dat de controlerende taken werden verwaarloosd: Marokko was te gretig waardoor het voor de Oezbeken kinderspel werd om aanvallen te blokken. 

Een andere speler die Renard zeer zeker positief is opgevallen is Sofiane Boufal. De aanvaller van Southampton die in de Premier League al geruime tijd tussen bank en basis in pendelt toonde continu zijn klasse in het vijandelijke strafschopgebied. Op technisch vlak troefde hij de Oezbeekse defensie continu af, succesvolle dribbels en korte steekpasses in de kleine ruimte zijn immers het handelsmerk van de oud-speler van LOSC Lille. 

Opstelling met wijzigingen:
Munir (Tagnaouti); El Hajjam (Saidi), Da Costa, Saïss (Nahiri), Hakimi, S. Amrabat, Fajr, Harit, Labyad (Boufal), Bammou (Ziyech) en El Kaabi (Azarou)

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
oezbekistan
hervé renard
ayoub el kaabi
marouane da costa
wk 2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi