Spaanse toerist overleden na val van berg Toukbal

marokko
0
28 mrt '18
De Jbel Toubkal maakt deel uit van het Atlasgebergte en is niet alleen de hoogste berg van Marokko, maar van heel Noord-Afrika.

Een 30-jarige Spaanse toerist stierf zaterdagmiddag na een 40-meter diepe val toen hij de berg Toubkal beklom in het Hoge Atlasgebergte. Volgens de krant Al Massae bezocht deze toerist de regio Marrakech, vooral om de majestueuze berg Toubkal te beklimmen, die oploopt tot 4167 meter boven zeeniveau.

Zaterdagmiddag werd hij vermist en vele gidsen werden gemobiliseerd om hem te vinden, helaas zonder succes. Ze vonden zijn lichaam de volgende ochtend op de grond, na een val in een gevaarlijk gebied van de berg Toubkal.

Er is een onderzoek geopend om de details van dit incident te achterhalen. Het lichaam van de overledene werd per helikopter naar het mortuarium van Marrakech gebracht voor autopsie.

Dit incident is de tweede deze maand in de regio, want slechts een week geleden viel een andere toerist van de top van de berg Toubkal door harde windstoten, meldt H24Info.

© Redactie 2018
marokko
toukbal
toerist
overleden
val
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?