#Tu_n'as_pas_de_sœur, de hashtag die de aanranding van minderjarig meisje afkeurt

marokko
1
28 mrt '18
Internetgebruikers reageren massaal op de schokkende beelden van de aanranding van een meisje in Marokko.

De schokkende video van de aanranding van een meisje die gisteren online werd geplaatst, liet niemand die de video zag onbewogen. Social media gebruikers gebruikten massaal de hashtag #Tu_n'as_pas_de_sœur (of واش_ماعندكش_ختك#), "je hebt geen zus" - verwijzend naar de woorden van het meisje die ze naar de dader riep terwijl hij haar ontkleedde, om hun afkeer en woede te delen.

Enkele uren na het online komen van de beelden, gaf het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) een verklaring uit waarin zij aangaven dat zij een onderzoek hadden geopend naar de video, om zodoende de plaats delict en de daders te identificeren en de daders te arresteren. Wij schrijven daders, omdat de persoon die het tafereel filmde evengoed dader is. Hij kwam niet tussenbeide toen het meisje noodkreten uitschreeuwde en filmde rustig verder.

Er is tot op heden nog geen officiële verklaring vrijgegeven dat de daders zijn gearresteerd. De dader die het meisje ontkleedde staat echter pontificaal met zijn gezicht op de videobeelden en screenshots van zijn gezicht zijn door internetgebruikers door heel Marokko gedeeld. Wij verwachten dan ook niet dat het heel lang zal duren voordat de daders gearresteerd zijn. Zodra daar meer nieuws over bekend is, zullen wij dit uiteraard weer delen.

Ter herinnering, wij plaatsten gisteren een artikel over de betreffende video (zonder de videobeelden). Deze is hier na te lezen: Klik!

© Redactie 2018
marokko
aanranding
social media
benguerir
bouchane
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?